Följ ett projekt från början till slut

 

Plötsligt dyker det upp en idé och jobbet att skissa på ett nytt projekt börjar. Varje projekt kräver en del förberedelse och kräver oftast 2-4 bränningar. Jag målade ett fat i våras där jag använde mig av lyster, sprängning och sand. Nedan kan Du följa detta projektet.

 

  

Skissar först på ett smörpapper för att sedan föra över skissen till porslinet med stabilopennan. Jag täcklackar runt bladen som jag ska fonda med blå lyster. Lystern är inte vattenlöslig och måste städas bort med aceton. Det högra bladet lägger jag sprängning i.

  

Efter noggrann städning och när täcklacken är borttagen är det dags att bränna första gången i 800 grader. Bilden i mitten visar resultatet efter första bränningen. Jag skrapar bort den sprängda ytan och täcklackar igen runt de blad, som ska fortsätta målas.

  

Jag lystrar den sprängda ytan och även ett blad till för att få en nyansskillnad mot det vänstra bladet. Gör även en liten ram och förbereder för ett blad till i vänster nedre hörn.

  

Lägger lyster även i ramen och täcklackar bladet i vänster hörn, där jag sandar, som jag sedan ska skrapa bort efter bränning.

  

Sanden är bränd och ska nu skrapas bort för att fonda silver på den sandade ytan. Jag målade hela tiden med samma blåa lyster, som gav olika skiftningar beroende på att jag använt mig av olika ytor med sandning, sprängning och ren porslinsyta. Efter fyra bränningar är fatet färdigt.

 

Ann-Christine

 

 

Miac Webdesign Copyright © 2011

http://porslin.miac.se